Söndag

Blä för söndag. Har inte varit utanför lägenheten, alltså ingen träning eller motion alls. Har tryckt i mig väldigt många negerbollar. Gott var det och ångest gav det mig.  Längtar så oerhört till fredag när bandage och stygn ska bort. Sen blir det hård träning vill jag lova. Har mycket att ta igen.

Nu väntar ännu en intensiv vecka i skolan. Ska gå in mer på ventilatorer, intubering och praktisk kunskap. Ska bli väldigt roligt. Sen finns hela tiden biten med självstudier som hänger över en som ett stort svart åskmoln.

Nu ska denna negerboll borsta tänderna och hoppa i säng. Ska mysa med hjärtat och titta på Wallander. Vi lär väl somna båda två en halvtimme in i filmen.


Lördag

Sov ganska länge. Sen lite plugg och därefter en 20 min promenad i rask takt till Gerda. Styrketräning för ben och rumpa i 45 min och sen 50 min powerwalk hemåt. Känns bra i benen nu.




Sen lagade jag och F mat. Min specialité, chutneygryta. Blev väldigt bra och alltid roligare om man inte lagar maten ensam. Dessutom har jag lite svårt att hacka och röra med högra handen. Ska bli så skönt när stygnen är tagna på fredag.





Nu är Robin här på besök och snart ska vi bege oss ner mot stan för lite fikamys.
Imorgon blir det lite träning och sen plugg hela dagen.


Snabb

Mycket snabb leverans. Brandos.se rekommenderas varmt. Mina kängor passade perfekt och är hur snygga som helst. Kan vifta på tårna precis lagom mycket. Har känt på sulan a-la-pappa-sätt och den är mer än godkänd. Stabil alltså för oss vanliga människor som inte brukar vrida sulor hela dagarna.



Ikväll är det bara soffan som gäller. Denna veckan i skolan har varit väldigt intensiv. Tycker faktiskt att jag är duktig och att det går väldigt bra mestadels i utbildningen än så länge. Visst är det jobbigt ofta men de positiva "aha-upplevelserna" väger upp mot allt jobbigt. När poletten trillar ner förstår jag varför jag läser vidareutbildning redan istället för att vänta några år.

Idag var det grupparbete i skolan och sen åkte jag till IKEA med mormor och mamma. Köpte doft -och värmeljus och väldigt praktiska ljushållare i glas som man både kan ha värmeljus och långa stearinljus i. De kostade 4kr/st så jag slog till och köpte 20st. Bra att ha när man har stor fest t ex. Fredde funderar på att ha 25årsfest i vår så då har vi ljuset klart iaf..


Mormor gillar inte att vara med på kort därför blev det lite knasigt. Det bjuder jag på.


Söta mamma



Nu ska jag se när Sverige förlorar mot Frankrike och sen kramas med sambon.


Kängor

När man befinner sig sittandes här i soffan med datorn i knät och med självömkan som bara sprutar ur öronen är det så nimt med nätshopping. Hörde på nyheterna att en amerikansk meteorolog spår att det kommer bli en riktig vargavinter med arktiska temperaturer i slutet av februari. Med inte en enda hel sula på vinterskorna gjorde jag slag i saken och köpte ett par rejäla vinterkängor. Precis den modell och färg jag letat efter. Inte väldigt dyra heller. Mammas favoritmärke också så det måste ju vara ett plus.



De fina kängorna från Vagabond kostar 999kr och man hittar de här.
Vad tycks?


Nu ska jag sova. Godnatt!

Ner

Då har berg -och dalbanan åkt ner igen. Riktigt långt ner. Dum jag var som kände mig så glad innan. Givetvis går jag in i väggen då. Har i princip skrivit färdigt arbetet och har bara den vetenskapliga artikeln kvar som jag ska anknyta till patientfallet. Har letat i över 3 timmar utan framgång. Får panik. Lägger det på is ett tag nu och tar hjälp av mina basgruppsmedlemmar imorgon. De har kanske också gått in i väggen. Vi hjälper varandra.


Här sitter jag heeela dagen..


Har ett väldigt bra arbetsrum. Ljust och luftigt, dessutom skönt att gå ut och andas frisk luft på balkongen ibland.


Imorgon är det föreläsningar hela dagen. Först anatomi/fysiologi och sen respirationsfysiologi. En väldigt bra dag tror jag. Ska ta med mig en stor lunch så jag kan vara ordentligt koncentrerad hela dagen.

Efter skolan ska jag följa med Freddes bror på lägenhetsvisning. Förhoppningsvis gillar han lägenheten och flyttar till Lund. Alla tre bröderna samlade på samma bostadsområde hade de gillat väldigt mycket allihop. Tycker det är så härligt att de tar så väl hand om varandra. Är glad att jag får ta del av det.

Senare på kvällen ska vi tvätta, storhandla och laga mat. Imorgon blir alltså en riktigt lång dag.



Dröm

Det här väskan är fantastisk. Den hade mer än gärna fått bo hos mig. Fast priset gör att den blir vad den är. En dröm.






Sitter med datorn i knät i soffan och tar lite lunchpaus. Har pluggat effektivt hela förmiddagen och bearbetat väldigt mycket. Känns väldigt bra just nu. En riktig berg -och dalbana det här pluggandet.


Söndag

Har hittills varit en väldigt lyckad kväll. Fredagen bjöd på en fantastisk trerättersmiddag med gott vin och tillbehör. Främst underbart sällskap. Absolut en tradition vi ska hålla hårt i. Igår var vi på 25årsfest i Hörby. Väldigt trevligt och god mat även där. Kände som sagt inte speciellt många men det blev väldigt lyckat ändå.

Fredag






Lördag






Idag har vi haft en lång mysig morgon i soffan. Snart kommer Petro på besök och sen blir det lite plugg och en promenad. Helgerna går alldeles för snabbt.


Fredag

Första skolveckan avklarad. Känns fortfarande helt rätt och jag är tacksam för den kunskap jag kommer ha om ett år. Fast just nu känns det väldigt tungt, på gränsen till deprimerande. Det är så himla mycket som ska repeteras och minst lika mycket nytt som ska studeras om och om igen. Är så rädd att det kommer bli ytinlärning och korvstoppning så jag inte kommer ihåg något sen. Samma rädsla som när jag gick grundutbildningen men då var det "okej" att inte kunna allt. Människor runt om en hade enorm förståelse och stort tålamod och det gick väldigt bra. Är rädd att pressen för kunskapsnivån kommer vara mycket högre.

Suck.. hade jag kunnat se mig själv nu hade jag bara skakat på huvudet. Det har gått en vecka, EN! Måste släppa på paniken och pressen. Allt kommer bli bra. Jag ska kämpa.

Ikväll ska vi på middag hos Jenny och Toffe med Sofi och Klas. Ska bli jättemysigt. Saknar verkligen tjejerna nu när vi inte jobbar tillsammans längre. Hoppas de också läser vidare snart så vi kan jobba tillsammans sen.

Imorgon ska vi på 25årsfest i Hörby. Jag känner inte så många. Det är mest Fredriks barndomskompisar. Lilja håller mig sällskap på den fronten och det känns tryggt. Det kommer säkert bli trevligt det också.

Söndag blir det plugg hela dagen och måndag likaså. Sen är det fulla dagar med föreläsningar igen..



Vill tillbaka till Poda Island, helt avslappnad - inga bekymmer



Onsdag

Dagarna går fort, väldigt fort. Idag hade vi föreläsning om akutsjukvård och på eftermiddagen information om de patientbaserade fallen vi ska arbeta med. Fyra patientfall som ska redovisas och lämnas in en skritflig redogörelse om. Tre veckor har vi på oss till det. Kommer bli tungt.

Nu ska jag läsa lite till om cellen..


Ångest igen

Har inte läst alls idag. Handen bultar och tröttheten (?) i huvudet är ofattbar. Måste äta, vila och börja om imorgon. Positivt med utbildningen är att det finns föreläsningsfria dagar som är ämnade för magisteruppsatsen, självstudier och basgruppsarbete. Det är mest givande för mig personligen. Föreläsningar är oftast inte så bra som jag hoppas har jag lärt mig av erfarenhet sedan grundutbildningen.


Drömyrket!


Fick reda på idag att jag inte får utbildningsbidrag. Väldigt tråkigt och tydligen är jag den enda i klassen som inte fick det. Beror på att jag inte har tillsvidareanställning utan endast vikariat. Det är därför man ska jobba längre innan man söker vidareutbildning.. Fast eftersom jag inte tog så mycket lån under grundutbildningen känns det inte så farligt att ta det ett år nu. De som intervjuat mig ville att jag skulle höra av mig så fort jag blev färdig så de kunde ge mig en anställning. Det är mycket positivt.

Nog med grubblerier. Snart kommer Fredrik hem och då ska vi kramas!

Nyopererad

Var i Malmö imorse och opererade bort en ledknuta på handleden. Gick förvånansvärt snabbt och kirurgen var både trevlig och duktig. Hann till andra hälften av föreläsningen om cellen på förmiddagen. Framåt lunch började bedövningen släppa och smärtan kom krypandes. Nu ligger jag i soffan och vilar en stund. Sen blir det till att fortsätta läsa om cellen. Har blivit indelade i basgrupper i klassen nu och min verkar vara väldigt bra. Trevliga damer och tjejer som verkar lika ivriga att sätta igång som jag.






Jag och F har börjar smida planer för framtiden. Så mysigt! Är så lycklig!

Ångest

Har haft introduktion i skolan hela dagen. När halva dagen gått och vi fått höra hur mycket vi förväntas kunna föreställde jag mig hur jag sprang mot fönstret och slängde mig ut från tredje våningen. "Vad har jag gett mig in på? Kan jag göra det här?" Osv..
Självklart låter allting fantastiskt spännande. Jag måste nog börja peppa mig själv lite mer. Hade ett väldigt givande samtal med kära mams. Hon är bra, riktigt bra. Självförtroendet åkte upp lite så jag väntar med att hoppa ut genom fönster ett tag till.

Har suttit här vid skrivbordet och läst om cellen sen jag kom hem. Tog en liten bensträckarpaus nu. Snart dags att dyka ner i böckerna igen.





Idag är det din dag F. Får ge dig en ordentlig grattiskram när du kommer hem ikväll. Kärlek!




Hejdå måndag!

Dan före dan

Idag smygfirar vi alltså min fina sambos födelsedag som egentligen inte är förrän imorgon. Började dagen med en ordentlig frukost som bestod av allt man kan tänka sig. Det enda som fattades var mannagrynsgröt men det hade ändå ingen orkat. Fredrik fick en klocka av mig som han blev väldigt glad för. Sen gick vi och styrketränade alla fyra innan vi bakade tårta. F fick bestämma hur den skulle se ut och jag tror han blev riktigt stolt. Nu väntar jag, Martin & Madde på att de andra ska komma tillbaka från handbollsmatchen så vi kan smaka på den goda tårtan.









Nu ska jag fortsätta läsa om ventilation tills det är dags för tårta!

Lördag

Tränat, ätit och vilat. En perfekt lördag. Nu ligger jag i soffan med Fredde, Martin & Madde och kollar på en film, För Kärleken. Verkar helt okej faktiskt.

Imorgon ska vi fira Freddes födelsedag här hemma. Han fyller egentligen år på måndag men då tränar han direkt efter jobbet och kommer inte hem förrän halv elva ungefär. Imorgon blir det alltså brunch med allt gott man kan tänka sig. Kanske sång och ett paket också! Sen ska vi baka en tårta tillsammans som vi ska bjuda svärfar och bröderna på sen. De ska mellanlanda hos oss mellan vm-matcherna de ska se här i Lund. Själv är jag inte speciellt intresserad av handboll. Inte sport överhuvudtaget för den delen. Möjligtvis golf och badminton. Jag ska spendera kvällen med att fortsätta min djupdykning i min fantastiska kurslitteratur. På måndag börjar allvaret, spännande!


Snart 25 år, finare för varje dag!
Nu går vi in på vårt sjätte år tillsammans, underbart.


Intervju

Blev en bra andra natt på jobbet. Den första var väldigt händelserik. Hoppas nu att den tredje och sista natten blir lugn och fin. Ska jobba med två underbara kollegor.

Idag har jag varit på intervju för att få utbildningsbidrag. Tyckte det kändes väldigt bra men nu har jag gjort allt jag kan. Vad som sker näst har jag ingen makt över. Klart är i alla fall att jag ska bli intensivvårdssjuksköterska. Det räcker bra nog!

Nu ska jag vila lite så jag orkar hålla mig vaken inatt.

 
Vill tillbaka till värmen snart!


Tre

Nu har jag bara tre arbetspass kvar på kirurgen 13 i Lund. Sen ska jag bli student på heltid igen. Ska bli otroligt spännande. Fick världens sötaste sms av min fina vän Petro innan;

"Hej fina! Sitter och tentapluggar. Och tänk, nästa gång kan vi göra det tillsammans! För du ska bli iva-sjusköterska!"


Tack söta du för de fina orden!


Kan knappt tro det själv ibland. Är så otroligt glad!


Imorgon ska jag träna häcken av mig och sen blir det nattjobb.


Söndag

Det var inte alls speciellt roligt att jobba på den nyöppnade avdelningen. Av många skäl som jag inte tänker nämna. Tur att det blev en ganska stor slant med kvalificerad övertid plus extratillägg. Kommer kännas värt det när lönen kommer i februari.

25årsfesten igår var väldigt lyckad. Mycket sång, skratt och supergod mat! Det gjorde ni väldigt bra. Mange tack till Lilja & Jeppe.







Nu ska jag bege mig upp mot sjukhuset. Jobbar på min hemavdelning idag. Borta bra men hemma bäst- onekligen!


Övertid

Ikväll ska jag jobba på den nyöppnade avdelningen. Spännande! Även imorgonbitti blir det ett arbetspass där. Hoppas rutinerna fungerar någorlunda..

Imorgon ska vi på 25års-fest hos fina Lilja, så nu ska jag och Fredde bege oss neråt stan på presentjakt. Fast jag vet redan vad vi ska köpa.


Ni hamnade visst på sniskan. Lika söta ändå!


Trevlig helg!

Aktiv

Idag har jag varit riktigt aktiv. Först en timmes badminton. Både vann och förlorade så tyckte det gick bra. Framförallt var det väldigt roligt. Sen åkte vi alla fyra till Gerdahallen och körde styrketräning i 45 min ungefär. Sen blev det lite lunch innan jag begav mig för att fika med Petro. Alltid lika mysigt. Dessvärre blev det en snabbfika för Wayne´s stängde tidigare än vi trodde. Men kvalité över kvantitet.

Efter fikan åkte jag in till Malmö för att tillgodoräkna en rabatt jag fick på väskan så jag fick lite pengar tillbaka.

Alltså har jag knappt suttit still idag, vilket inte bådar speciellt gott för det stundande nattjobbet. Ska lägga mig i soffan och vila lite nu innan jag beger mig upp mot sjukhuset.





Nu- soffan!

Badminton

Nu beger jag och de tre bröderna Rudolfsson mot Victoriahallen för att spela badminton. Jag är hyffsat duktig, spelade en hel del när jag var yngre. Killarna har dock kondition utöver det vanliga så jag ryker nog på det. Oavsett ska det bli roligt!




Hörs senare!


Böcker

Idag har tränat, handlat, lagat mat och umgåtts med bror min. Hämtade ut min kurslitteratur på posten också. Jag har bara bläddrat i de än så länge och har fått en riktigt skräckblandad förtjusning. Det är väldigt avancerat men intressant. Det kommer utan tvekan bli tufft, som jag sagt tidigare, men jag ska klara det. Mina föräldrar gav mig mitt namn av en anledning!

Har även passat på att göra bloggen lite finare. Tyckte det var dags. Har lite mer planer för den men får ta det i etapper.


Nu kör vi!


Nu sitter bröderna Rudolfsson i soffan och tittar på Millenium-triologin. De är lediga imorgon hela bunten. Själv ska jag gå på nattpasset. Innan dess blir det träning och sen fika med fina Petro.

På fredag och lördag ska jag jobba på en nyöppnad avdelning på sjukhuset. De har öppnat den till följd av platsbristen och ringt in personal från alla möjliga avdelning. Alltså en blandning både av patienter och personal. Det kan bli intressant.


2010, året som gått

Gjorde en likadan förra året. Kanske blir tradition.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Sprang tävlingslopp. Jobbade som sjuksköterska.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Lovade att sluta feströka när jag blev legitimerad sjuksköterska. Jag höll löftet undantaget semestern till Thailand där det blev några cigaretter i solen.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej tyvärr. Men en arbetskollega blev gravid och andra vänner har planer för graviditeter.


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, lyckligtvis inte.


5. Vilka länder besökte du?
Fantastiska Thailand tillsammans med min fina sambo, hans bröder och flickvännen Madde.



6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Fler soliga lediga dagar med familjen.


7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 
27 december fick jag veta att jag är antagen till vidareutbildning till intensivvårdssjuksköterska som börjar till våren. Fredrik bjöd ut mig på Elyssé i Malmö för att fira. Vi njöt av fondue och varandras sällskap.


8. Vad var din största framgång 2010?
Ett år arbetslivserfarenhet, obetalbart. Har lärt mig väldigt mycket och kommer sakna alla fina kollegor.



Började springa på riktigt och var med i två lopp, 5 km på Blodomloppet i Malmö och 1 mil i Skanör.



9. Största misstaget?

Beslutet att jobba hela julhelgen. Inte speciellt roligt att missa allt julmys.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Frisk som en nötkärna.


11. Bästa köpet?

Acne Pistols short. Ett fantastiskt par skor som jag använder väldigt ofta.



12. Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder och väskor.



13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag blev antagen!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
 
Miami to Ibiza - Swedish House Mafia


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Mycket gladare. Allting är underbart!


16. Vad önskar du att du gjort mer?
 
Önskar inte att jag gjort något mer. Är nöjd!


17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat över framtiden istället för att njuta av nuet.


18. Hur tillbringade du julen?

Firade julafton den 23 på kvällen hemma hos föräldrarna i Eslöv. Annars jobbade jag från 23-27 december.


19. Blev du kär i år?

Har alltid, kommer alltid vara.


20. Favoritprogram på TV?

Biggest Loser.


21. Bästa boken du läste i år?

Hypnotisören - Kepler


22. Största musikaliska upptäckten?

Ingen speciell, lyssnar mest på radion.


24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

En rosa golfjacka!


25. Något du önskade dig men inte fick?
 
Nej, fick allt jag ville ha!


26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
 
Spenderade dagen i Köpenhamn med föräldarana och Fredrik. Vi åt lunch och glass i solen, sen en lång (!) promenad till Experiementariet där vi hann leka 20 min innan de stängde. En fantastisk dag!



27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ingenting, är mer än nöjd!


28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Jeans och tunikor, koftor. 



29. Vad fick dig att må bra?

Familj, vänner, jobbet & Fredrik.


30. De bästa nya människorna du träffade?
Jenny & Therese på jobbet!




Det var det hela. Tror 2011 kommer bli ett fantastiskt år!



Vuxna


Det märks på människor i min omgivning att vi börjar växa upp och bli vuxna. Förlovningar, planer för graviditet, samboskap som tar ett nytt steg. Jag tycker det är underbart. Livet trappas upp och glädjen blir större. Fick nyligen veta att min barndomsvän Johanna har blivit friad till i den ultimata romantiska staden Paris dagen innan nyårsafton. Stort grattis till er!

Idag har jag haft en riktigt skön slappedag. Har givetvis hunnit med en ordentlig omgång styrketräning och löpning.

Förhoppningsvis kommer min kurslitteratur imorgon så jag kan börja läsa så smått. Iih vad jag längtar till skolan börjar den 17 januari!


Här satt jag och skrev c-uppsatsen med Petro i november 2009



Jobbigt

Sitter i soffan och varvar ner efter en fartfylld dag på jobbet. Det är kul när det finns mycket att göra samtidigt som jag känner mig otillräcklig när jag inte kan ge mina patienter den uppmärksakhem de behöver. Det är "extremt vårdplatsläge" på Lunds sjukhus nu vilket i princip innebär att alla lediga sängar måste fyllas. Vi har 25 patienter istället för 18 som vi ska ha, och som vi är bemannade för. Det är väl mest det som är tråkigt. Att det faktum att vi tar in fler patienter inte automatiskt innebär att mer personal blir inringd.

Hoppade i mina nya jeans som sitter som ett smäck!




Imorgon är jag ledig. Ska ta en ordentligt lång sovmorgon. Sen blir det powerwalk och styrketräning med instruktör på Gerda. Sist blir det matlagning och mys i soffan med hjärtat. Tänk att vi firade vår sjätte nyårafton. Tiden går väldigt fort.



Sov gott!


1 Januari 2011


Första dagen på det nya året. Har spenderat den med Fredde, Martin & Madde. Vi promenerade till stan och handlade, lagade mat och kollade på film. Min kusin har också kommit på besök från Göteborg.

Imorgon ska vi spela badminton!




Jag, Jenny & Sofi


Gott nytt år!


Hade en fantastisk nyårsafton igår. Firade i Helsingborg med fantasiska människor, roliga lekar, god mat och härlig dans! Vi hoppas alla att det blir en tradition.








Tack Jenny, My, Jaquline & Rudi som ordnat den bästa nyårkvällen någonsin!




RSS 2.0