Fredagsmys

Igår var det fredagsmys på Sturegatan. Hann även ett besök på IKEA och Nova med Fredrik innan dess. Nya IKEA är sannerligen påkostat.










Så här ser ett par av mina glasögon ut förresten..



I morse tog vi en liten promenad och köpte frukostbullar som vi senare smaskade i oss med mams och paps. Därefter åkte vi med pappa till Media Markt där han som vanligt skulle vandra runt bland kameror och datorer. Slutligen hamnade vi i Freddes lägenhet och där ska vi nu titta på film.

 

host.


Lördag

Igår var det ordentligt fredagsmys. F och jag mös i soffan med varma mackor, räckor och julmust. Julmust är verkligen en favorit. Tur att det bara finns i butiken under vinterhalvåret. Annars hade jag fördruckit (?) mig på det.

Nu är jag en glasögonorm. Fick mina två par igår. Känns lite konstigt att konstant ha något på näsan men det är väl en vanesak.


Nu har jag och F tittat på en film och ätit frukost. Snart ska vi gå en liten promenad och sen kommer Jossi och Hallvard. Vi ska fixa oss inför balen så vi blir riktigt tjusiga. Det ska bli så härligt med bal ikväll.


hejdå.

Klick

På väg hem till mig, woho!



härifrån



Höst

Hösten är här med besked. Det är så otroligt vackert ute samtidigt som kylan kryper in under huden och skakar om hela kroppen. Tyvärr kan jag inte njuta av vädret så som man bör. Alltså med en långpromenad inlindad i halsduk och tjock dunjacka. Jag ligger istället nerbäddad under en filt i soffan och tittar på dåliga serier. Jag är sjuk. Usch.

Dagar som denna längtar jag som mest till sommaren och Bräcke, mitt paradis.





Nästa år. Då kommer vi.


Hard work.


Helgen var lugn och uppvilande. I fredags var jag ute och åt på restaurang med F, hans kompis Tobbe och flickvännen Anna. Det var en jättetrevlig! På lördagen mös jag med föräldrarna och igår jobbade jag på sjukhuset.

Idag var det praktik men dessvärre inte mycket att göra idag heller. Det är väldigt lugnt på min praktikplats. Lite för lugnt. Men alla är trevliga och jag lär mig se hur ännu en del i vårdkedjan fungerar. Det är mycket positivt!

Nu ska jag iväg och träna på Gerda. Styrkegympa 1,5 timme står på schemat. Great.


 

Höst



Nu har jag suttit en stund på Fredriks balkong och njutit av höstsolen. Det är ganska mysigt med hösten ändå. Antar att det är färgerna som gör det. Kylan och regenet klarar jag mig utan.






In = Ut



Tänkte försöka med något nytt.
Ett plagg in= Ett plagg ut

http://www.tradera.com/auktioner/klarasaxel





Effektiv

Idag är jag ledig. Åh, vilket underbart . Men jag har trots det inte legat på latsidan. Eller jo, just nu gör jag det. Men inte innan. Aja, vilken konstig inledning det blev nu. Jag får nog börja om.

Idag har jag varit på skolan och lånat lite böcker. Jag hade även tänkt köpa biljetter till balen men som väntat var expeditionen obemannad. Mina kära ssk-vänner som läser min blogg. På BMC mån-ons mellan 11-14 kan man köpa biljetter. Jag vill ha den i min hand, fram till dess är jag stressad.

Efter det cyklade jag vidare till sjukhuset och lämnade CV på nio olika avdelningar. En avdelning gick det speciellt bra på och de ville att jag skulle börja arbeta där som undersköterska redan nu och på så vis lätta få in mig som sjuksköterska sen. Åh, vad jag hoppas det blir så. Det är den perfekta avdelningen!

På vägen tillbaka till Fredriks lägenhet köpte jag lite onyttigheter som jag precis avnjutit tillsammans med en dålig tjejfilm. Senare fick jag sällskap av lillebror Martin som hade med sig en hyrfilm. Så, därav nuvarande latsidan.


Framtida arbetsplatsen


Solstrålen Martin

Onyttigt ÄR godast!





Samma gamla

Ständigt samma. Skit. Usch.
Blev snabbt på dåligt humör idag. Tur pappa kan få mig på bättre tankar lika snabbt. Han är rationell.


Nu saknar jag Fredrik. Får garanterat träffa honom i helgen dock. Glädjehopp. Vi ska titta på hockey på fredag, vilket blir första gången för min del. Kommer säkerligen ställa lika många dumma frågor som jag gör när det är fotboll. Tror bestämt att en hockeymatch består av 3 perioder, 20 min vardera. Korrekt? Kanske inte.


Min studentbal. Snart är det dags igen!




Nu ska jag ut och promenera med papps. Ska köpa kvällsposten och den nya delen av uppslagsverket NE. Äntligen ska jag få mitt egna kompletta uppslagsverk. Snyggt är det också.

 

Hejdå rövare.


Rosa

Eftersom jag har praktik i Eslöv tyckte jag det vore smidigt att bo hos föräldrarna under tiden. Så nu bor jag i mitt gamla flickrum här på Sturegatan. Det är inte direkt identiskt med hur jag hade det men några detaljer finns kvar.

 

Det är väldigt mysigt och hemtrevligt men på nätterna fruktansvärt kallt. Om jag så bara nuddar väggen, vaken som sovande, rycker det till i hela kroppen. Attsingen vad kall den är. Här i lilla Eslöv finns det heller ingen F som kan värma mig. Saknar dig min älskling.


Räka

Igår skrev jag min allra sista tenta i sjuksköterskeutbildningen. Förhoppningsvis. Givetvis beroende på om jag klarade den eller inte. Med tanke på min stora förmåga att göra så kallade slarvfel så finns det dessvärre en chans att jag får göra om den. 100% rätt för godkänt lämnar inte rum för slarvfel.

Efter tentan åkte jag till Nova (ja, igen) med flickorna i klassen och mös. Jag både fyndade och syndade. Men ack nej. Inga pistoler denna gången heller. Priset ger mig ångest och tachycardi.

FYND: Blå tröja från gina 75 kr & jacka från H&M 198 kr

Syndade dyra underkläder och en skjorta. Lyx, lyx.


Idag började min sista praktikperiod. Fem veckor i Eslövs hemsjukvård. Det blev en kort introduktionsdag med positiva intryck. Nu ska jag äta lite medan jag tittar på klassikern "Clueless". Typisk fjantig tjejfilm som inte handlar om något annat än kärlek och mode. Alltså, det bästa jag vet.






Hopp.


Bullkalas

Nova med mamma var jättemysigt. Vi fyndade fotprydnader båda två. Ännu en gång var jag inne på Spirit och klämde på pistolerna. Nästa gång slår jag till. Ja. Nu har har jag bestämt mig.

Häftiga pumps till mig och coola boots till mamms.



Bullbaket blev väldigt lyckat. Sent på kvällen njöt vi av varma kanelbullar och var sitt glas kall mjölk.Älskar söndagar utan måsten.




Tjo.

 


Kaka på kaka

Igår var riktigt lyckat! Det är så mysigt att bara umgås med flickorna ibland. Tess bjöd som vanligt på supergod drink, bröstrattar och annat snacks. Hemma hos Linnéa fick vi bål, tårta och farliga muffins som smakade kladdkaka. Usch vad jag känner mig plöffsig idag. Men det var absolut värt det.


Fina Petronella & jag


P & T


Sofi


Glada Ann!


Petro var fullt utrustad för... En tur med segelbåten!


Mm, härligt med regn!


Det alltid lika glada värdparet!

 


Fina Tess


Nu väntar jag på att mamma ska hämta mig. Vi ska åka en sväng till Nova och sedan hem till Eslöv och baka bullar. Hoppas ni alla får varsin kanelbulle idag!

 

Puss


Elden

Filmen var riktigt bra. Fyra (eller åtta) tummar upp fick den. Trots dålig kritik och enligt många sämre än den den första tyckte vi alla den var bättre. Ska bli spännande att se sista delen på trilogin. Innan bion åt vi på Café Finn. Några lyxade till det ordentligt med ryggbiff medan någon nöjde sig med en macka med "lite" svamp på. Åh, så gott det var. Tusen tack mamma!



Coola papps & söta (förlåt!) mamms



Varulven & skönheten



På bio måste man ha popcorn, helst den största också..



Stilig

Fina F skiner alltid upp när han tar på sig en frack eller smoking. På min studentbal hade han smoking men denna gången blir det frack. Åh, jag tycker han är så fin i sin utstyrsel!





Nu inväntar vi bara mina föräldrar och sen ska vi ner till stan och äta och därefter se "Flickan som lekte med elden". En mysig fredag!


Grön

Då var som sagt praktiken på NIVA slut. Jag har lärt mig oerhört mycket. Både rent medicinskt men även mycket om hur jag själv fungerar som människa runt svårt sjuka patienter och deras anhöriga. Det lät kanske lite flummigt men jag tror NIVA hjälpt mig växa oerhört. Tack!


Glad student innan hjärnoperation.



Har nyss varit och tränat med Louise och nu sitter jag och räknar. Blev dessvärre ingen blodgivning idag eftersom Lundatappen stängde redan elva och då fick jag välja mellan träning och blodgivning. Får lämna på måndag istället.

Tjo.


Sista

Idag är sista dagen på näst sista praktiken i utbildningen. Alla säger "Woho!"

Nu ska jag fortsätta räkna lite och sen bär det av mot UsiL.



Helgen förresten;

Fredag: Ledig! Ska träna, räkna, ge blod och följa med F när han provar ut frack till balen. På kvällen kommer mamma och pappa in till Lund och då ska vi äta och gå på bio.

Lördag: Ledig! Ska även idag träna och räkna. På kvällen är det inflyttningsfest hos T och sen 25årsfets hos L.

Söndag: Ledig! Gissa? Jo, träna och räkna även idag. Men ska ta mig in till Eslöv och baka bullar med mamma. Det är trots allt kanelbullens dag :)


Ha en trevlig dag!

Investering?

Snygga, ständigt återkommande och otroligt åtråvärda. Men.. Är de prisvärda?

Fina Acne pistols, 3500kr..

Mamma, jag vet vad du tänker där i soffan men en skoälskare måste få drömma.

 

 


RSS 2.0