Jackpot!

Igårkväll var supermysigt. Först köttbullar med föräldrarna och sen hemmagjord pizza med Jeppe och Lilja.





När jag skulle gå till skolan imorse hittade jag inte mina vantar. Insåg snabbt att alla mina TRE par vantar var borta. Inte heller hittade jag mitt pannband eller mössa. Anade att Jeppe låg bakom försvinnandet och skickade ett sms men svaret fick mig att tro att han för en gångs skulle inte hade gömt mina vantar. Efter 20 minuters letande fick jag promenera (30min!) till skolan i minusgrader utan vantar eller mössa. Ringde mamma och mormor på vägen för att se om vantarna kanske var i bilen eller hemma hos dem. När jag kom hem från skolan vid kl 17 ungefär så fortsatte jag leta. Ringde Fredde för fjärde gången och frågade om han verkligen inte hade sett mina vantar varpå han säger "Kolla mina jackärmar, Jeppe har säkert lagt dem där". Jo men visst. Där låg de. Det kunde du inte kläckt ur dig imorse i smset JESPER!? Vänta bara.. hämden är ljuv.

Tog en löprunda till brandstationen ikväll där jag fick göra lyftprov för att få sommarjobbet på ambulansen. Jag klarade det! Fantastisk känsla. Tyngre än jag trodde det skulle vara men det gick. Nu har jag alltså sommarjobb klart på ambulansen. Ska bli otroligt spännande!

Firade med att beställa hem två söta sommarklänningar från H&M.


Blir söta till converse och glajor.


Nu ska jag krypa ner i sängen med lite elektrofysiologi som sängkamrat. Blir såklart BB också.


Denna veckan ska jag mår bra!

Tenta

Veckan som gått har varit riktigt jobbig. Känner mig som en riktig gnällspik och egentligen borde jag inte klaga. Vet att det är många som vill gå den här utbildningen men som inte hade lika mycket tur som jag. Men, det är så tungt! Kommer hem sent om kvällarna, äter, pluggar och slänger mig sen i sängen. Den här veckan har jag nog gråtit varje dag. Känner mig utmattad. Testade att skippa träningen några dagar men då blev jag nästan ännu tröttare. Veckan som avslutades med ett stort G på utbildningens andra tenta är den värsta vecka jag upplevt på länge. Är otroligt glad och nöjd över tentaresultatet. Men mest glad över att veckan nu är slut.

Det stycket var väl lite osammanhängade och flummigt. Liknande mitt sinnestillstånd under veckan. Tänkte slå tillbaka från och med nu. Ska inte låta de deppiga stunderna vinna.

Imorgon får jag besked om ett eventuellt sommarjobb. Var på intervju i torsdags. Hoppas, hoppas.


Idag har jag pluggat lite. Tänkte bege mig ut och springa nu och sen hämta mina föräldrar som varit ¨på skidresa i Italien. Ska hämta mormor innan så ska vi äta lite lunch hemma hos oss.

Ikväll blir det hemmagjord pizza och mys med Lilja och Jeppa föhoppningsvis.


Kärleksdag

Fina F överraskade mig med en stor bukett röda rosor. Blev väldigt glad och rörd. Det händer inte ofta att han överraskar mig med blommor, tror detta var andra gången under våra år tillsammans. Det gör de få gångerna ännu mer betydelsefulla. Älskar dig Fredrik!





Har varit uppe och pluggat sedan kl 6 imorse. Börjar bli en aning trött nu. Snart ska jag bege mig upp mot skolan för föreläsning i hjärtsvikt. Sen blir det hård träning på Gerda innan jag möter upp hjärtat för en kvällspromenad.


Söndag

Nej, helt fel. Idag är det torsdag. Har upplevt det som en söndag. Kanske för att jag tvättat, handlat med F och lite hemma fix. Blev alltså inte speciellt mycket plugg idag men känns ändå okej. Imorgon är det föreläsning hela dagen, sen hård träning för min del. Ska köra rygg och mage tänkte jag. Har fortfarande träningsvärk i benen från tisdagens träning.

Imorgonkväll ska vi hem till svärföräldrarna i Hörby och bli bjudna på god mat. Lör blir det träning, plugg och sen på kvällen ska vi ha gäster. Söndag bli träning och mycket plugg.


Nu ska jag sova.

Fynd

Dagarna går snabbt. Skola, träning, äta, sova.

I fredags var söta Sofi här. Vi tittade på film och pratade hela kvällen. Skönt att få prata ut ibland.
I lördags var jag, F, Veronica & Andy ute och åt. Först en drink på Fellini och sen en fantastisk köttbit på Glorias. Egentligen är en sportbar kanske inte det bästa stället att gå till med flickvänner. Mer ett grabbställe.

Fick ett paket på posten idag. En klänning från French Connection som jag fyndade på Tradera för 100 kr. Helt ny med alla tags kvar.




Imorgon ska jag på spinning på morgonen. Sen skola till fyra och en sväng till biblioteket. Sen snabbt hem och lämna väskan med en miljon böcker innan jag beger mig hem till Petro. Ska äntligen få träffa henne och hennes nya kärlek. Mys!


Fin!


Slocknade i sängen direkt när jag kom hem från träningen idag. Ska lägga mig för natten nu tror jag. Är helt slut i kroppen.

Tuppen

Uppe tidigt idag. Har precis ätit frukost och nu ska jag sätta mig vid böckerna. Dags att köra ett intenstivt plugg-race. Igår var jag mindre effektiv gällande pluggandet. Dock städade jag och F hela lägenheten grundligt igår. Det blev så fräscht och fint. Sen njöt vi av varsin semla innan vi däckade i soffan båda två.

Ikväll ska jag umgås med söta Sofi och imorgon ska vi ut och äta med Freddes kompisar.



Vill tillbaka till solen!



Ventilera mera

En fantastiskt lärorik dag i skolan. Fick lära oss intubera och sen manövrera en ventilator. Finna en hel del att kunna när det gäller ventilationsinställningar. Ska den vara volym -eller tryckkontrollerad, volymkontrollerad med tryckunderstöd eller övertrycksbehandling. Hur stor ska PEEP och topptryck vara. Hur stor ska tidalvolymen vara. Osv.. Spännande! Känns skönt att ha två föreläsningsfria dagar nu så jag kan dyka in i böckerna.

Nyss hemkommen från träning som gick mycket bra. Nu lite mat och sen slappa i soffan.




Nu blir det blodpudding!


Ärr

Nu är stygnen borta. Sofi på jobbet hjälpte mig att ordna det. Sen blev det hård träning på Gerda med söta Jenny. 30 min på stairmastern och sen dödade jag min mage lite men det behövdes efter söndagens negerbollar.





Imorgon ska jag lära mig intubera. Ska bli jätteroligt!


RSS 2.0