Hus

Skönt att dagen snart är slut. Den har varit påfrestande.

Imorgon ska jag och lundaflickorna på medlemskväll på Make up Store. 20 % rabatt hela kvällen och handlar man för minst 500:- får man "gratis" medlemsskap (kostar annars 100kr).
Jag älskar deras smink. Snyggt och bra.
Jag funderar på ett snyggt läppstift eller en praktisk sminkväska. Det lutar åt det senare.





På torsdag ska jag, Fredde, mams och papps till IKEA. Vi skaa inhandla lite småprylar till lägenheten. Bland annat det jag bloggat om tidigare.



På fredag händer det. då ska jag på besiktining och ta emot våra nycklar. Underbara känsla. Senare på kvällen lastar vi postbilen och sen bär det av mot Lund tidigt på lördagmorgon. Känner jag Fredde rätt kommer det vara avgång vid 7.30. Senast!


Nu ska jag duscha, därefter House och sen sova.

Glad i själen

Idag har varit en lång men fantastiskt rolig dag!
Följde med Petro m. fl. till Malmö och därefter IKEA efter skolan idag. Härligt med genuina skratt!
Fyndade tre glasljusstakar för bara 149 kr. Superfina!



Nu ska jag snart knyta mig.

Åh vad glad jag är inombords :)

Rosa

Nu har jag nyss ätit en supergod laxlunch med ungstekta rotfrukter som mamsi gjort. Mumma! Det är lite lyx att bo hemma hos föräldrarna med tanke på maten. Ofta får man en god och hemmalagad rätt när man kommer hem från skolan. Om drygt fem dagar är det slut på den lyxen. Både tråkigt och roligt.

Om allt går som jag vill kommer vårt tredje rum vara möblerat med bland annat dessa fina ting.


Nämen.


Klick

Färdig

Natten var inte alls jobbig. Vi satt mest och snackade skit så tiden gick snabbt. Det var trevligt!
Kom hem vid 8 i morse och sov till fyra, alldeles lagom.

Ikväll blev det pizza & wienerschnitzel från Castrum. Ska man äta i Eslöv så ska det vara på Castrum tycker jag. Definitivt det mysigaste stället.

Nu ligger jag i soffan med mamma och kollar på en tysk film. Av det jag sett verkar den inte speciellt spännande, men helt okej ändå.


Imorgon ska jag skriva det sista på rapporten. Ser fram emot att vara färdig. Men först ska jag ha sovmorgon!

Natt

Morgonstund har guld i mun.
Håller inte riktigt med om det uttrycket... Själv hade jag hellre legat i sängen och kollat på gamla filmer och ätit clementiner. Men ack nej. Sen två timmar tillbaka sitter jag med min pedagogiska rapport och det är riktigt tråkigt.
Förhoppningsvis blir jag färdig idag, men man vet aldrig.

Klockan 21 går jag på ett nattpass på sjukhuset. Sisådär att jobba nätter men jag tycker nog bäst om dem. Runt tre - fyra är det värst. Då känns det som klockan står still.


Nä nu ska jag ta mig i kragen.



So long.





Jag är inte helt klar med rapporten men på mycket god väg.
Har varit riktigt flitig idag så fram till jag börjar jobba ska jag inte skriva mer. Nu är det paus.
Eftersom nätterna oftast (knack,knack - ta i trä) är lugna tänkte jag ta med några böcker och skriva där. Finns inte mycker mer att göra föutom att titta på tv eller läsa skvallertidningar annars.

Nu, dush
Sen, jobb

Pumpa

Nu är jag äntligen hemma från skolan efter 5 timmars effektivt grupparbete. Vi blev färdiga med uppgiften så vi gav oss ledigt imorgon. Fast egentligen är vi inte lediga någon av oss eftersom vi fortfarande har ett grupparbete samt en individuell uppgift kvar. Jag hade tänkt skriva färdigt den individuella delen imorgon så jag kan slappna av lite resten av kursen.

När vi slagit ihop böckerna för dagen gick jag och Tess en runda i stan. Det skulle jag inte gjort med tanke på mitt sug.. Men det är väl inte hela världen om man syndar lite då och då. Jag kom hem med en vit stickad poloklänning, lite underkläder och en sjal. Jag är så nöjd så.



Nu sitter jag och väntar på att Sjukhuset ska börja på trean. Mitt absoluta favoritprogram. Det är alltid lika spännande och jag lär mig alltid något nytt, både medicinskt och hur det fungerar praktiskt på olika avdelningar.



Stort grattis till underbara Stefanie Galbe som fyller 21 år idag! Hoppas du blir ordentligt firad där nere på Gran Canaria. Snart kommer vi ner och hälsar på dig :)


Maskeradfest 2006, visst är vi söta!
(Lite passande bild med tanke på helgen vi befinner oss i)

Nycklar

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon. Det måste man ibland.
Ska in till skolan snart och fortsätta med grupparbetet, måste bara samla mig först.

Det löste sig såklart med parkeringsplatsen. Fredrik har en vana att bli orolig trots att det finns alternativa lösningar. Nu blir det iallafall så att vi kommer lösa månadskort i biljettautomaten för 250kr. Dyrt kan man tycka, men ett måste. Dessutom kostade parkeringen i Eslöv lika mycket så det blir ingen skillnad i plånboken på den fronten. Inte för att det påverkar min plånbok... Men dock.



Nästa fredag får vi nycklarna!

Dumt

Jag har förlorat förståndet. Den här kursen gör mig till någon jag inte tycker om. Frustrationen över att inte förstå och känna både stress och ångest gör mig lättirriterad och konstant sur. Det är inte lätt för dem i min omgivning, stackare.
Jag får väl stå ut de sista 2,5 veckorna innan vi äntligen går ut på praktik igen! Nog om skolan, den tar upp tillräckligt med tid som det är...


Jag vill shoppa! Jag är så sugen så det är inte klokt. Dumma köpstopp, vilken korkad idé...


Parkera

Nu är det mindre än två veckor kvar till vi flyttar till Lund, tiden går snabbt.
Nu har vi dock stött på ett problem, nämligen att det inte finns några lediga parkeringsplatser vid lägenheten. Fredde försökte resonera med Carpark men det enda svar han fick var; "Vi hänvisar er till parkeringsautomaterna". Tack snälla.. En ökad kostnad i månaden på flera hundra kronor.
Rimligen borde de ha parkeringsplatser tillgängliga till alla hyresgäster i husen. Eller?
Än ska vi inte slänga in handduken. Vi har två veckor på oss att ordna det, och det gör vi!




Lat

Ibland är jag seg. .
¤ På mornarna när jag ska upp ur den varma sköna sängen
¤ När det ska tvättas, vikas och strykas kläder
¤ Precis innan jag ska lägga mig och inser att jag måste tvätta av sminket och borsta tänderna
¤ När jag måste sätta igång med skolarbete fast det är mycket mer lockande att titta på tv
¤ När jag inser att jag inte uppdaterat min blogg på en dryg vecka


Jag är väl inte speciellt seg egentligen. Jag är nog helt enkelt bara väldigt, väldigt lat.


Slö? Lat?

Läcker

Nu är jag trött på att leva bland kartonger. Vill verkligen flytta.
Givetvis är det mysigt att bo med föräldrarna igen men jag gillar att ha mitt eget. Såklart är det Freddes också men det är en helt annan sak.

Det blev inte mycket till utflykt igår, bara en liten tripp till Nova.
Vi passade på att köpa den efterlängtade barstolen på Cervera. Mycket bra köp, för den är ursnygg!




Utflykt

Det blev en hel del snack igår. Det gick nog inte en minut då det var fullständigt tyst, fantastiskt!
Tack för igår Cam, mysigt.

Idag var det tänkt att vi skulle åka till Danmark, men just nu verkar alla ha fullt upp på egna håll så vi får väl se hur det utvecklas under dagen.
Jag får panik om söndagen spenderas utan utflykt. Panik.


Har kommit fram till hur lyckligt lottad jag är i mitt förhållande. Inte många som har det så bra som vi. Dessutom har flytten gjort oss lite nykära igen efter tre år. Fast egentligen har det aldrig slutat pirra i min mage när jag tänkt på Fredrik. Vi är nog gjorda för varandra helt enkelt.
Bäst för honom att han planerar en riktigt bra treårsdag!


2005                                      2008

Lördag

Filmkvällen igår var jättemysig. Fast filmen var inget för mig.. Är en riktig mes när det gäller filmer. Ofta håller jag för ögonen och frågar istället alla som sitter runt om " vad händer nu?, är det fortfarande natt?" Och det börjar bli minst sagt irriterande för mina kära kamrater...

Idag har jag varit och kollat DM-finalen i Klagshamn med Freddan. Min kära svåger spelade och såg till att Lunds BK blev skånska mästare 2008. Well done!

Nu sitter jag och väntar på Camilla. Vi ska vina och cidra (dricka vin och cider..) och snacka skit såklart! Underbart kul, jag älskar skit -och tjejsnack. Fast egentligen är det väl samma sak...



Linnéa!
Jag begriper inte hur man kommenterar på din blogg? Tydligen måste man ha någon form av ID?
Men tack för dina söta kommentarer :)
Supersnygg kjol du hade hittat på MQ. Jag har fingrat på den några gånger också!
Snart kommer jag upp och våldgästar dig, get ready ;)

Soffpotäter

Äntligen är det helg. Nu när man är tillbaka bakom skolbänken längtar man extra mycket efter helgerna och det känns lite extra lyxigt att vara ledig två dagar helt plötsligt.
Veckan har varit intensiv med en ny kursstart men väldigt informativ och lyckad.
Har fått en pålitlig partner till C-uppsatsen i termin 6 nu och det känns otroligt skönt att ha det ur världen.

Ikväll ska jag parkera ändan i soffan tillsammans med Fredde, mor och far. Pizza, chips, godis och film. Ett konstant lyckat recept om ni frågar mig.

Sorg

Aldrig hade jag kunnat tänka mig att vårt farväl skulle bli så jobbigt. Det var längesen jag grät sist. Men nu kommer tårarna. Jag kommer sakna dig något oerhört Stefanie. Du är verkligen min bästa vän. Någon jag alltid kunnat räkna med i vårt och torrt. Förvisso kommer det alltid vara så i framtiden också men nu kommer du vara så långt bort.
Var rädd om dig. Du är det viktigaste för många, inklusive mig.


Många minnen


Le

Idag är det lördag. I de allra flesta fall hade jag jobbat eller legat i soffan och kollat på någon film jag redan sett 43 gånger.
Men nu är vi mitt i flyttyran. Det som återstår är
- kläder
- soffa
- tv + bänk
- bokhylla

Det låter väl inte så farligt? Men det kommer troligen ta hela dagen ändå.
När allt är ute är det bara en sak kvar, och den är inte liten. Städningen...


Men först ska jag sitta barnvakt till lilla Emma. Det ska bli roligt. Det är något med småbarn som får en att bara le, vilket man inte gör alltför ofta annars.


Hets

Stress,stress, stress.
Damen som skulle ha vår lägenhet hade ändrat sig. "Jaha" tänker man.. "Då blir det dubbelhyror". Men ack nej vad allt kan vända (ännu en gång). Hux flux så hade vi en ny intressent som ska flytta in på tisdag.
Nu har vi alltså helgen på oss att tömma hela lägenheten på allt.
Eftersom Fredde jobbar blir det jag som får dra igång det hela. Det här blir spännande!





Förresten har jag en ny kärlek. Make up store. Wow säger jag bara, wow!

Rosa

Allt fix inför flytten går väldigt bra just nu. Allt flyter bara på.
Vi skrev på kontrakten i måndags så nu är det bara att vänta.
Den enda stora motgång vi har haft var att hyresgästen som skulle ta över vår lägenhet den 1 oktober bröt foten, så hon kan inte flytta in förrän runt den 17e. Men det går ingen nöd på oss. Vi har ju inte lägenheten i Lund förrän den 1 november.

Idag har jag sagt upp våra avtal med telia och just nu är jag i full gång med att beställa mobilt bredband från tre. Jag har gjort noggranna efterforskningar och kommit fram till att tre är billigast och bäst. Dessutom får man en väldigt snyggt modem och det är väl aldrig fy skam!


Läder

Jag syndade i Växjö. Men jag kunde inte lämna scorett utan dessa skönheter. Åh vad jag älskar dem!

RSS 2.0