Torsdag

Idag är det sista vinterdagen. För mig innebär april att våren är här. Tråkigt nog öser regnet ner utanför fönstret här i Lund. Så länge det inte är snö ska jag väl inte klaga.

Ikväll väntar ett pass på barnintensiven, likaså imorgonbitti. Håller helg kl 15. Ska träna styrkegympa på Gerda kl 16 om det är någon som är sugen på att hänga med?

Filmen vi såg igår var väldigt mysig. Inte så rolig som jag hade hoppats. Hade ganska höga förväntningar. Dessutom var slutet väldigt märkligt. Men jag skulle definitivt se den igen om jag fick chansen.


Firande på Elyssé av att mardrömkursen var slut!


Lingon

Har tränat och ätit. Nu ska jag fortsätta läsa lite om barnintensivvård.

Ikväll blir det bio med Madde & Martin.


Trevlig onsdaaaaaaag!


Tisdag

Har haft en riktigt bra dag på praktiken. Gillar min handledare väldigt mycket. Hon är noggrann, pedagogisk och mycket kompetent. Tror det kommer bli fyra underbara veckor!

Efter praktiken spenderade jag 1,5 timme på Gerda. Härligt svettigt.

Köpte tulpaner igår som fint pryder vårt matbord. Jag älskar att våren äntligen är här!




Två galna glädjehopp. Min tillfälliga bukfetma är faktiskt bara pappas nerstoppade jacka. Fast visst är det snyggt!


Skulle egentligen grillat i Arlöv ikväll men Fredde har inte slutat jobba än så får se hur det blir. Jag som var sugen på grillat! Fredag?


BIVA

Första praktikdagen på barnintenstiven är avklarad. Det är otroligt spännande och så mycket att lära sig. Att bara lära sig hur barnens fysiologi normalt kräver mycket läsande. Därefter ska läggas till hur deras sjukdomstillstånd ser ut och hur alla apparater på avdelningen fungerar. Hoppas jag lär mig mycket under de här fyra veckorna.

Efter praktiken gick jag och fick mina ögonbryn formade och noppade. Det blev riktigt snyggt. Nu väntar jag på att F ska komma hem så ska vi ut och springa en runda.

Imorgon är det praktik igen mellan 6:45-15. Sen ska jag träna och därefter fixa färdigt det sista med projektplanen tror jag.


Härligt med sol!


Golf

Fredrik tog sitt gröna kort i höstas och spelar därför sin första golfsäsong någonsin i år. Jag tycker självklart det är fantastiskt roligt. Vi har redan planerat in helger fyllda med golf och Fredrik är otroligt exhalterad. Han har redan köpt ny bag, skor och jacka. Han ser ut som ett proffs. Nu ska han bara spela som ett också.





Han sänkte sig förresten idag, grattis min fina!



Söndag

Är så glad, så glad. Klarade tentan med mycket god marginal. Firade att kursen från helvetet var slut med middag och dans i Malmö.

Golf igår, löpning i skrylle idag. Livet är toppen!

Imorgon börjar praktiken, är så peppad!




Nu ska jag och min snygga man laga kvällsmat. Sen ska jag dra ut honom på en promenad.

Hoj.


Onsdag

Nu närmar det sig. Dagen med stort D. Min ångest bara växer, usch.
Vill inget hellre än att klara denna tenta. Det kommer säga allt om hur jag ligger till samtidigt som jag kan slappna av lite under praktiken och inte behöva spendera alla kvällar vid böckerna ytterligare två veckor.

Pausar lite nu för att se Grey's. Sen blir det böckerna igen.

Imorgon har vi muntlig tenta mellan 9-16. Sen ska jag svettas ihjäl på Gerda och plåga kroppen ordentligt så jag är helt slut på kvällen.


Snart är det sommar igen!


Förresten, det finns inget bättre än att ta en paus i pluggandet och bege sig ut på en lång löprunda i vårsolen. Min energi blir då på topp! Känns bra inför Göteborgsvarvet.


Mycket kärlek runt mig nu. Helt underbart!

Tisdag

Nu börjar den närma sig med stora steg. Usch vad hemskt det är. Tentaångest!
Pluggar för fullt nu. Ingen tid över till något annat. Träningen måste jag klämma in annars mår jag inte bra.

Den 25e smäller det!

Finns så mycket jag ser fram emot som gör pressen lite lättare
- praktik på barnintensiven (där jag vill jobba sen)
- springa göteborgsvarvet och bo på avalon i gbg (shopping!)
- sommarjobb på ambulansen
- tre veckors semester i sommar med min fina älskling
- SOL och varmt väder

listan är mycket längre i huvudet..


Hade gärna tagit en tripp till Thailand i vinter..



Helg

Plugg, jogg, mys osv.

F gick äntligen med på att byta garderob med mig. Klädkammaren är min! Det tog ungefär fyra timmar men är väldigt nöjd med resultatet. F var också nöjd med att få sina kläder organiserade.

Före:



Efter:






Nu har jag tagit en paus i pluggandet för lite lunch. Sen blir det nog en liten joggingrunda innan jag sätter mig vid böckerna igen.

Gott!



Vanor

Har kommit fram till att jag är en riktig periodare när det gäller mat. Ett tag åt jag Polly varje dag (okej, det är inte mat men det är gott!), när jag var yngre åt jag spagetti och bacon varje dag, osv.. Finns många, många olika maträtter som jag ätit mängder av periodvis. Senast var det ananas och keso där jag nyligen ersatte ananasen med mango. Nu har har hittat en ny favorit, eller kombination av favoriter ska jag väl säga. Avokado, skinka, keso, tomat & grönsakkrydda på ett knäckebröd eller grov macka. Prova!


Kvällsmat!


Helgen kommer bestå av intensivt tentaplugg. Närmar mig slutet på den tuffaste kurs jag någonsin läst. Den 25 mars avslutar vi med tenta och sen middag på Elyssé med klassen. Därefter väntar 8 härliga veckor med praktik.

Hoj.


Fredag!

Är det någon mer än jag som brukar lyssna på Mix Megapol om mornarna? Älskar när det är fredag och de spelar upp jingeln, "Fredag! Wiiiee!". Då vet jag att det är helg.

Veckan som gått har varit bra. Jag och S har skrivit väldigt mycket på vår projektplan och skickat in ett första utkast till vår handledare. Ska bli spännande med feedback och se om vi är på rätt spår. Har även hunnit med att träffa söta Mimmi. En underbar vän som jag känt sen jag var 11 år. Ser henne som en av mina bästa vänner. Nu fick jag lova henne att hon ska få vara blomsterflicka på mitt bröllop så nu är jag så illa tvungen att fortsätta vara vän med henne. Typiskt.


Vi firade fettisdagen med krabbelurer!


Idag hämtade mamma och mormor mig på skolan så åkte vi till Nova en sväng. Handlade en supermysig klänning och nya solisar. Så snygga!



Ja, petro det är samma modell som du köpte. Älskar den!
Just det. Jag har permanentat håret igen. Äntligen volym.


Nu ska jag ut och springa en lång runda i solen.
Trevlig helg!


Tisdag

Förra veckan och helgen bara flög förbi. Det blev en bra vecka i skolan, var effektiv och fick mycket gjort. Helgen var lugn och skön.

Idag ska vi fortsätta skriva på projektplanen och sen ska jag träffa söta mimmi.


Mimmis 20årsfest för tre år sen


RSS 2.0